Eriti hea mustikakook virsiku ning jogurtiga

18. kategooria: Midagi head

0

Jätkades mustikalainel jagan teiega veel ühe minu lemmikretsepti, kus lisaks mustikale ka veidi virsikut ning mahlasust lisavat jogurtit. Kook, mis maitseb imehea nii väikse jäätisepalliga kui järgmisel päeval külmkapist võetuna. Natuke rohkem mässamist(loe:veidi rohkem nõudepesu, ei muud...)

       


Mustikakook virsiku ning jogurtiga
PÕHI:
3 muna
225 gr jahu
225gr suhkrut
2tl küpsetuspulbrit
2spl piima
200gr võid
mustikaid ja virsikuid
150 gr jogurtit

PURU:
3 spl suhkrut
3spl jahu
25 gr. võid
1 tl kaneeli

Vahusta munad, teises kausis pehme või suhkruga ja sega siis kõik kokku. Lisa jahu ning küpsetuspulber, 2spl piima ja tainas on valmis. Küpseta 180 c juures 25 min. (mina panen poole pealt fooliumi peale, muidu kipub pruuniks minema). Vahepeal tee ka puru valmis.

Kui võtad koogi ahjust välja peal nn. eelküpsemist, kata see jogurtikihiga(mina panen tavaliselt rohkem kui retseptis ehte nähtud, tuleb mahlasem), siis pane peale virsikulõigud ning mustikad, puista peale puru ja küpseta veel 20 min. 180 c juures. Enne välja võtmist kontrolli kahvliga kas on ikka kook valmis, sest mul on kahel korral keskelt tooreks jäänud. Kui on valmis, siis lase veidi jahtuda, muidu jookseb kogu mustikamahl välja ja naudi koos jäätisega. Kook maitseb sama hästi ka järgmisel päeval, kui peaks üle jääma, aga karta on, et ei jää, sest tegemist hullu moodi hea kraamiga. Selline keeksine põhi, kus jogurt annab mahlasust ja marjad värskust - soovitan kindlalt järgi proovida!

NB! Retseptis on kirjas vaniljejogurt. Kas meil on Eestis vaniljejogurtit? Minu meelest ei ole, nii et olen kasutanud virsikujogurtit, aga Terel on mingi väike jogurtitops martsipanijogurtit mooniseemnetega, kujutan ette, et see võiks ka siia päris hästi sobida, järgmine kord proovin järgi..



 

Nimi

Kommentaar

Kinnituskood:

kodulehe tegemine