Õunastruudel ja peotäis mandleid

02. kategooria: Midagi head

1

Ma nüüd päris täpselt ei tea milline see õige struudel peaks välja nägema või kuidas maitsema, kas äkki ainult lehttaignaga? Aga leidsin kuskilt selle retsepti, millel struudel nimeks ja see on väga hea ja lihtne, nii et jagan ka teiega...

Õunastruudel ja peotäis mandleid


Tainas:
400g jahu
200g võid
200g hapukoort
veidi soola ja suhkrut

Vahele:
Maitse järgi õunu, kaneeli, suhkrut ja mandleid

Sega kõik ained kokku ja vormi tainapallike. Pane see kuskil 30 min. külma. Vahepeal võta ette õunat ning koori ja lipsuta, sega juurde suhkur, kaneel ning mandlid. Segu  valmis, pane ahi sooja 180c peale. See järel võta tainas ja rulli õhukeseks, vala peale sisu ning keera rulli. Pane kõik otsad ka kinni, et õunamahl välja ei jookseks. Küpseta kuskil 45 min, aga võid juba nii 35min hakata silma peal hoidma, sest kui teed pika ja õhema, saab kiiremini valmis.

Maitseb kõige paremini antonovkatega, vähemalt minu jaoks, sest see on ideaalne õun küpsetamiseks - tugeva maitse ning väärikalt hapu olekuga, nii et tulemus on mitte läigelt magus, vaid magushapu. Jäätis struudli juurde ei ole ka mitte paha mõte...

08.10.2011
Juba retsepti lugedes tuleb koogiisu. Praegu just köögis suur kott antonovkatega, nii et läheb ka struudli tegemiseks.

Nimi

Kommentaar

Kinnituskood:

kodulehe tegemine