Parim kringli klassika

19. kategooria: Midagi head

0

Oma esimeses magusa sissekandes mainisin, et minu tädi teeb maailma parimat kringlit. Tegemist sellise klassikalise kringliga, kus peal mõnus šokolaadiglasuur ja täidiseks või-tuhksuhkru segu. Olen samast taignast teinud ka kaneelirulle ning saanud ohtralt kiidusõnu...


Klassikaline kringel šokolaadiglasuuriga
30 gr pärmi
1 kl piima
kuni 1 kg jahu
2 spl. suhkrut
1 tl. soola
200gr võid
4muna
TÄIDIS:
150 gr võid
200 gr tuhksuhkrut
kaneeli
GLASUUR
3 spl. vahukoort
1tl. suhkrut
50 gr. võid
2 spl. kakaopulbrit

 

Sega pärm suhkruga, lisa sool, sulatatud või, munad, toasoe piim ning hakka jahu juurde sõtkuma. Jahu pane kuni 1 kg, ära liiga sitket tainast tee. Lase sõtkutud taignal soojas kohas kerkida, kuni kogus on kahekordistunud. Täidiseks kasuta pehmet võid, segades selle tuhksuhkruga ja lisades kaneeli. Pane kringel ahju 200 c juures nii umbes pooleks tunniks.
Glasuuri tegemiseks lase kõik ained potis keema ja ole kannatlik kuni glasuur hakkab paksenema, siis on see kaunistamiseks valmis. NB! Eriline magusasõber võib glasuuri koguse kahekordistada, siis saab terve kringel ühtlaselt kaetud.

Head isu!
 

 

 

Nimi

Kommentaar

Kinnituskood:

kodulehe tegemine