Rabarberikook hea ja paremaga

16. kategooria: Midagi head

0

Ma teen üldiselt kahte sorti rabarberikooki. Üks muretaignast hapukoorese kattega ja teine keeksi laadne. Sellised hästi lihtsad koogid. Eile tõin maalt oma aia rabarberit ning tahtsin proovida midagi uut. Leidsin retsepti, mis sisaldas toorjuustu, kondenspiima ning maasikaid...

 
Rabarberi/mustikakook toorjuustu ning kondenspiimaga


Ette ruttavalt öeldes on maasikad maitse asi ja ma jumaldan värskeid maasikaid, kuid kõik muu on minu jaoks välistatud(ei maasikamoosi, -kompotti,-jogurtit,-jäätist...) Nii et asendasin maasikad mustikatega. Ragne blogist http://kokkama.blogspot.com sain idee ja selles retseptis oli nii palju erinevaid asju koos, et kutsus koheselt järgi proovima. Retsept ise on selline:

Põhi
100 g võid

1 dl suhkrut

näpuotsatäis soola

3 dl neljaviljahelbeid

1 dl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis
300 g rabarberitükke, puhastatult ja kooritult

150 g maasikaid

3 sl suhkrut

1 sl kartulitärklist
150 g toorjuustu
1 muna

1 purk (400g ) kondenspiima

Põhja jaoks sulata või ja sega või koos teiste ainetega kokku.(mina kasutasin  neljaviljahelveste asemel kaerahelbeid). Suru segu koogivormi põhja ja pane see külma. Täidise jaoks koori ja tükelda rabarber, lisa maasikad(minu puhul siis mustikad) ning sega kokku koos suhkru ja kartulitärklisega. Vahusta toorjuust munaga, lisa segades kondenspiim ja sega marjadega kokku. Aseta täidis põhjale ning küpseta 180C juures 45min.

Tulemus on väga mõnus. Selline magus-hapu kooslus ning kaerahelbene põhi annab krõmpsu juurde. Minu arvates teisel päeval veel parem kui esimesel. Ainuke mure on, et sellised toorjuustu ning kondenspiima koogid on ühed kaloripommid. Ja suvi, see ju nõnda paljastav...Aga noh, elus on muudki rõõmu kui paari lisakilo eest muretseda ja õnneks on see kook hästi tugeva maitsega ja palju korraga ei jaksagi süüa. Nii et lase hea maitsta:)

Nimi

Kommentaar

Kinnituskood:

kodulehe tegemine