Sinule mõeldes

08. kategooria: Midagi head

0

Kuna külmkapp on mustikaid täis ja talv on iga viimase kui vitamiini kehast ära kasutanud, on õige aeg ennast veidi hellitada. No ja mis oleks parem viis enese hellitamiseks, kui üks toorjuustukook valge šokolaadi ning mustikaga. Seda enam, et seni olin toorjuustukooke nautinud vaid kohvikus, oli viimane aeg ka ise järgi proovida...


Retsepti võtsin meie parimast toidublogist: http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com
Kopeerin sealt ka õpetussõnad:

Põhi:
1 pakk Kalevi sidrunimaitselisi küpsiseid
80 g võid
Täidis:
600 g Farmi maitsestamata toorjuustu
200 g suhkrut
4 muna
poole sidruni mahl ja riivitud koor
peotäis mustikaid (külmutatud marjad sulata enne ja nõruta)
Glasuur:
200 g Farmi maitsestamata toorjuustu
200 g Kalev White šokolaadi

Kõige parem on alustada valmistamist eelmisel õhtul, toorjuustukoogile tuleb öö läbi külmas seismine ainult kasuks.
Põhja
tarvis purusta küpsised, sega sulavõiga. Vooderda 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga: põhi ja servad. Suru küpsisepuru ühtlaselt vormi põhja, nii umbes 0,5 cm-se kihina.

Täidise jaoks võta kõik juba varem toasooja. Vahusta kergelt toorjuust, sega hulka suhkur. Pidevalt mikserdades lisa ükshaaval munad. Nüüd edasi pole enam mikserit tarvis. Sega hulka sidrunimahl ja -koor ning jahus kergelt veeretatud mustikad.Vala täidis põhjale. Küpseta 160 kraadi juures 45 minutit- 1 tund. Valmis toorjuustukook võdiseb veel veidi ja ei tohi olla pruunikaks tõmbunud. Lase jahtuda irvakil uksega ahjus pool tundi, siis toatemperatuuril ja pane täiesti jahtunud kook koos vormiga ööseks külmkappi.
Glasuuri
jaoks sulata veevannil või mikros valge šokolaad, sega hoolsalt toorjuustuga kreemiks. Määri vormist välja võetud tordi peale ja külgedele.
 
Kuna minul oli see esmakordne mässamine toorjuustuga, siis pole küll võrdlusmomenti, kuid kook oli vist tsipa kaua ahjus. Oleks pidanud varem välja võtma, sest see võib võdiseda omajagu, kuna poolt tundi praokil uksega on piisav lõplikuks küpsemiseks.  Ma arvan, et kui oleks vähem ahjus olnud, oleks lõpptulemus õhulisem tulnud. Maitse aga on ülihea. Iga rakuga tunned kuidas kalorid ründavad, aga noh,  kes siis alati jõuab neid lugeda. Eriti kui neid nii palju on:)

Nimi

Kommentaar

Kinnituskood:

kodulehe tegemine