Vabariigi tort

25. kategooria: Midagi head

0

Viimasel ajal leian ennast üha sagedamini köögist ning raamatupoes viivad sammud iseenesest kokaraamatute riiuli ette. Kõige enam armastan küpsetada, nii et kindlasti saab siit leida palju häid koogiretsepte, kuid kindlasti poevad mõned soolased road ka sisse. Alustan vabariigi sünnipäevaga.

Vabariigi sünnipäev möödus nagu ühele sünnipäevale kohane - piduliku söögilaua ning maitsva tordiga. Mul läks lausa nii hästi, et polnud muud kohustust, kui vaid kõht head paremat täis parkida. Lõuna möödus vanemate kodus ning tordi söömiseks sättisime sammud tädi juurde. Tädi muuseas teeb maailma parimat kringlit, mille kindlasti mingi aeg ette võtan ja jagan ka teiega, kuid seekord oli ta valmistanud kohupiimatordi, mis pikitud punapõsksete kirssidega. Ei ole kade jagama ka selle retsepti, sest teadagi mis püha on varsti tulemas....

Kohupiimatort kirssidega

Põhi: 0,5dl mandleid, 2dl nisujahu, 100g võid, 3sl suhkrut, 1 munakollane, veidi soola

Täidis: 500 g kohupiima, 2dl vahukoort, 3 munakollast, 3,5 dl tuhksuhkrut, 1 dl nisujahu, 2 sl sidrunimahla, 3 munavalget, 3 dl kivideta kirsikompotti

Kate: 2 dl hapukoort

Purusta mandlid. Näpi jahu, või ja suhkur puruks. Lisa munakollane, sooli ja mandlijahu ning sega. Pane tainas kilekotti ning lase külmas pool tundi seista. Võta tainas külmast ning rulli see 26cm koogivormi põhja ning servadele. Torka põhja sisse mõned augud ja küpseta 200 c juures 10 min. Lase jahutuda.

Täidiseks sega kohupiim vahustatud koorega. Lisa munakollased, suhkur, jahu ja sidrunimahl ning sega läbi. Vahusta munavalged ja lisa ülejäänud segale. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, torka kirsid täidise sisse ning küpseta 175 c juures 1h. Jahtunud koogile määri peale hapukoort ja lase hea maitsta.

 

(NB! Kõik retseptid koos piltidega on enam kui teretulnud! Kirjuta mulle hedviga@disainimaja.ee ning jagame häid maitseid.)

Nimi

Kommentaar

Kinnituskood:

kodulehe tegemine